Sociaal Culturele Centra Goirle

WMO

Hier vindt u meer informatie en nieuwsberichten m.b.t. de WMO-activiteiten die plaatsvinden in onze locaties.

Potpourri, het eetproject voor oudere eenzame mensen, indertijd gestart met steun van Contour, gaat in februari aan haar derde (!) jaar beginnen. 55 Goirlenaren komen wekelijks naar de Deel; 15 koks zorgen bij toerbeurt dat er een heerlijke maaltijd geserveerd wordt en 10 gastvrouwen plus één gastheer zorgen dat de gasten verwend worden. Inmiddels hebben veel deelnemers ook buiten Potpourri contact met elkaar en dat was een van de doelstellingen van dit project.


Het Repair café is gestart als een initiatief van de werkgroep WMO. Maandelijks kunnen Goirlenaren met een kleine beurs hun kapotte huishoudelijke apparaten gratis laten repareren. Het Repair Café startte op 4 april 2015 en heeft onderdak gevonden bij de Hobbysoos.  Zingen en Zo is een zangcafé dat wekelijks plaatsvindt in de Wildacker. De zangsessies zijn met name bedoeld voor mensen met geheugenproblemen, hun familie en vrienden en verder iedereen die van zingen houdt. Zingen en Zo is na de zomervakantie gestart. Opdit moment is er een vaste kern van 15 “zangers”, en aanvulling is welkom! Voor Sinterklaas en Kerst hebben de senioren samen gezongen met kinderen van  basisschool Open Hof.


In januari startte de Sociale Salon Bes&Blos, voor licht dementerenden en ouderen die weinig contacten hebben in hun directe omgeving. Ook mantelzorgerszijn welkom. Gesprek, ontspanning, verwennen met een haarbehandeling, een maskertje of een handverzorging en aansluitend een lekkere lunch is wat de Sociale Salon biedt. Voor de uitvoering is samenwerking gezocht met de Guldenakker.